חממת זכוכית לאספרגוס הטוב ביותר

גידול אספרגוס בחממה הוא הדרך המושלמת להאריך את עונת הגידול שלך ולהיות אספרגוס טרי זמין בכל עת שתרצה בו. לא צריך חממה גדולה במיוחד כדי לגדל אספרגוס, אבל היא חייבת להיות מוארת היטב עם הרבה חלונות שטופי שמש. גודל החממה שלך לא כל כך משנה כמה טוב היא ערוכה לגידול אספרגוס. אם אתם מתכננים לגדל את האוכל שלכם, בין אם לצריכה אישית או למכירה, חממה תגדיל מאוד את הייצור של כל ירק שתבחרו לגדל בה. חממה מאפשרת להתחיל שתילים כמעט בכל עת של השנה, גם אם תנאי החוץ אינם אידיאליים. יתר על כן, חממה קטנה תופסת מעט מאוד מקום ודורשת תחזוקה מינימלית בלבד לאחר הקמתה. בואו נסתכל על איך אתה יכול להתחיל לשתול את האספרגוס שלך בחממה היום.

איך לשתול אספרגוס בחממה

ראשית, בואו נדבר על איך לשתול אספרגוס בחממה! אספרגוס זקוק לאדמה בהירה וחולית, עם pH של 7.0 או פחות. השורשים נפגעים בקלות כאשר האדמה כבדה מדי, ואם לאדמה יש pH מעל 7.0, האספרגוס יהיה איטי מאוד לצמוח. לא אמור להיות הבדל גדול בטמפרטורה בין אדמת החממה לטמפרטורת האוויר. כדי לשתול אספרגוס בחממה, אתה יכול לשתול את הכתרים כפי שהיית עושה בחוץ, או שאתה יכול להתחיל אותם בעציצים. גידול אספרגוס מזרעים אפשרי אך בדרך כלל לוקח שנתיים להפקת צמחי מאכל. הדרך הקלה ביותר לייצר אספרגוס היא להתחיל אותו מכתרים ואז להשתיל אותו מאוחר יותר לקרקע.

מה אתה צריך

אם תרצו לגדל אספרגוס בחממה, תזדקקו לחממה המסוגלת לאכלס את היבול. תצטרכו גם להכין את האדמה, להקים מערכות השקיה וניקוז ולמצוא מיקום מתאים לחממה. לגבי החממה עצמה, תרצו לוודא שהיא מאווררת היטב. חממה חמה ולחה מדי לא תטפח צמיחה בריאה של צמחים. תצטרך גם להחליט היכן תרצה למקם את החממה. אם יש לך הרבה שטח פתוח, אתה יכול לבנות את החממה שלך על הקרקע. אם אין לכם מקום, תוכלו לבנות את החממה שלכם במרפסת או במרתף.

שלב 1: בניית בסיס אדמה טוב

הדבר הראשון שצריך לעשות כששותלים אספרגוס בחממה הוא ליצור בסיס אדמה טוב. אתה יכול לעשות זאת על ידי ערבוב קומפוסט וחול, שני חלקים של כל אחד לפי נפח. לאחר מכן, אתה רוצה להוסיף מספיק אדמה כדי להביא את הנפח לכ-10 רגל מעוקב. אם אתה רוצה למקסם את שטח הגידול שלך בחממה, אתה יכול לשקול לבנות שני שכבות. זה לא רק יאפשר לכם לגדל יותר צמחים, אלא תוכלו גם לגדל סוגים שונים של צמחים בכל שכבה. לדוגמה, ניתן לגדל עגבניות, מלפפונים וירקות אחרים בשכבה העליונה, בעוד שמגדלים אספרגוס בקומה התחתונה.

שלב 2: התקן את מסגרות החלון והדלתות

שלב חשוב נוסף בגידול אספרגוס בחממה הוא התקנת מסגרות ודלתות לחלונות. תרצו להקים את החממה שלכם כך שהשמש תפגע בכל חלקיה במהלך היום, אם כי עליכם להימנע מאור שמש ישיר שפוגע בצמחים שלכם בחלק החם ביותר של היום (בין 10 בבוקר ל-14:00). במהלך החורף ייתכן שהחממה שלכם לא תקבל מספיק אור, לכן כדאי לשקול התקנת תאורה מלאכותית בחורף. על ידי התקנת מסגרות חלונות באורך מלא, אתה יכול למקסם את כמות אור השמש שנכנסת לחממה שלך. תרצו להתקין את מסגרות העץ כך שיהיו במרחק כמה סנטימטרים מקירות החממה. זה יאפשר לקירות לשמור על קצת חום בחורף.

שלב 3: הוסף חומרי כהה או וילונות האפלה

שלב חשוב נוסף בעת שתילת אספרגוס בחממה הוא הוספת חומרים להכהות. עבור מגדלי חממות, אספרגוס הוא בדרך כלל אחד הגידולים האחרונים שנשתלים. המשמעות היא שהחממה תקבל הרבה אור מהשמש. מכיוון שהאספרגוס משגשג בטמפרטורות קרירות יחסית, תרצו לחסום את האור הזה כדי למנוע שטמפרטורת החממה תתחמם מדי. כדי לעשות זאת, פשוט השתמש בווילונות האפלה או בשכבה עבה של קרטון. אתה יכול גם להוסיף חומרים מחשיכים לחלונות החממה כדי לעזור לשמור על האור.

שלב 4: התקן ביופילטר זמזום אורגני

אחרון חביב, תרצו להתקין ביולוגי מזמזם אורגני בחממה שלכם. קל לבנות את המסננים הביולוגיים הללו ולהשתמש בחיידקים לפירוק פסולת אורגנית כמו עלים, פסולת צמחים ואפילו פסולת דגים. חומר זה הופך לחומר עשיר דמוי אדמה שתוכל להשתמש בו כדי להעשיר את האדמה שלך. ביולוגי מזמזם אורגני יעזור גם להפחית ריחות שעלולים לנבוע מצמחי האספרגוס. יתר על כן, ניתן להשתמש באדמה העשירה המיוצר על ידי הביופילטר לגידול צמחים אחרים בחממה שלך. בקיצור, ביולוגי מזמזם יכול להיות תוספת שימושית מאוד לכל חממה שמגדלת אספרגוס.

סיכום

כפי שניתן לראות, ישנם מספר שלבים המעורבים בגידול אספרגוס בחממה. החדשות הטובות הן שברגע שתגדיר את החממה שלך ומוכן לצאת לדרך, זה די הרבה זמן. אספרגוס הוא גידול רב שנתי שניתן לגדל בחממה שנה אחר שנה. אם אתה חובב אספרגוס, אולי כדאי לשקול לגדל אותו בחממה. זוהי דרך קלה להאריך את עונת הגידול שלך ולהחזיק אספרגוס טרי זמין בכל עת שתרצה בו.